شرح خبر
نکته برای نوشتن کپشن برای عکس؛
کپشن بنویسید
    هفتم آذر ١٣٩٢ ساعت ٠١:٢١      
10 نکته برای نوشتن کپشن برای عکس

کپشن به معنی «شرح، توضیح و یا زیرنویس» است. اگر در کار چاپ و یا انتشار آن لاین عکسها یا تصاویر هستید احتمالا دوست دارید بعضی اوقات برای آنها کپشن بنویسید. قاعدتا به نوشتن کپشن برای عکس هم کپشن نویسی می گویند. متاسفانه این امر در ایران به صورت حرفه ای دنبال نمی شود و هنوز این امر در فضای رسانه ای کشور  که باید جا نیفتاده است. با وجود این همه شبکه های اجتماعی و فضای مجازی شما حتی می توانید با نوشتن کپشنهای ساده انگلیسی به معرفی خود و آثارتان بپردازید.
در اینجا به چند نکته برای اینکه چطور این کار را خوب انجام دهید به شما ارائه می کنیم:

1.    کپشنی که می نویسید باید با لحن متن جاری(مثلا روزنامه، مجله و...) که عکس در آن قرار گرفته مطابقت داشته باشد. تعیین کنید که کپشنها باید رسمی باشد یا غیر رسمی، جدی باشد یا طنز آمیز. لحن می تواند بسته به شرایط متفاوت باشد.

2.    قالب کپشن بستگی به عوامل گوناگونی دارد. تصاویر محصولات تجاری، پرتره ها(هدشات ها) یا تصاویر مکانها خیلی ساده می توانند با یک اسم کپشن دار شوند. برای مثال «عالی قاپو»، «دانیل داوری» یا «قالی سلیمان» و...، بدون اینکه آخرشان نقطه بگذارید. برای نوشتن کپشن انگلیسی اگر کپشن محصول، بجای یک اسم رسمی، یک شرح یا تعریف باشد فقط حرف اول و همچنین اسامی خاص را با حروف بزرگ بنویسید.

برای کپشن های عکسها یا تصاویری که حوادث و اتفاقات را نشان می دهد، می توانید از جملات ناتمام هم استفاده کنید.

“Taking the Inchworm personal-transportation device for a test drive”

 اما بطور کلی بهتر است از یک یا چند جمله کامل استفاده کنیم.


“John Smith takes the Inchworm personal - transportation device for a test drive”

دیگر اینکه کلمات را بی دلیل حذف نکنید.


“John Smith takes Inchworm personal-transportation device for test drive”

در جمله بالا حروف تعریف The  و a حذف شده اند و جمله حاصله درست نیست. در زبان فارسی هم همینطور عمل کنید.

کپشن را همانطور که با صدای بلند حرف می زنید، بنویسید نه آنطور که یک روتیتر می نویسید یا یک تلگراف را دیکته می کنید. کپشن باید روان باشد.
بعضی از نشریات برای نوشتن کپشن از یک عبارت به عنوان روتیتر استفاده می کنند. این عبارت می تواند سرراست، مفهومی، طنز آمیز باشد و همچنین با واج آرایی همراه باشد. این عبارت غالبا در انتها یک کولن-علامت دونقطه (:)- دارد و مانند روتیترها با حروف بزرگ نوشته می شود.

"Wiggle Wagon : John Smith takes the Inchworm personal-transportation device for a test drive"

3.    می توانید از یک پاراگراف و یا گفتار مختصر برای کپشن استفاده کنید. در این حالت بهتر است برای تمایز عکس، دور آن یک باکس بکشید و یا کپشن را با فونتی متفاوت بنویسید(استفاده از روتیتر اختیاری است). اندازه متنی که نوشته شده نباید کمتر از عرض عکس باشد و اگر طول کپشن ها بیش از چند خط باشد باید به چند پاراگراف تقسیم شود. اگر عرض عکس بیش از یک ستون باشد، کپشن را هم باید به همان شکل، به چند ستون تقسیم کرد.


4.    سعی کنید از متن جاری برای مشخص کردن کامل موضوعات عکاسی استفاده کنید. چون یک شخص، مکان و یا شی که در عکس به تصویر کشیده شده همواره با متن جاری، عناوین، تیترها، متعلقات و دیگر اطلاعات اضافی هویت پیدا می کند و از اینها به ندرت در کپشن استفاده می شود. عکسهای بعدی با موضوعات یکسان می توانند ساده شوند. (به عنوان مثال نام کامل افراد فقط در اولین کپشنی که برای عکسهای آن شخص استفاده می شود می آید، نه در بقیه عکسها.)

5.    از تکرار دوباره مطالبی که در متن جاری آمده در کپشن جلوگیری کنید. کپشن فقط باید به موضوع متن در حال اجرا اشاره کند و عبارات خاص باید در متن در حال اجرا تفسیر شوند (نه در کپشن.)

6.    کپشنها نباید از زبان شوخی و یا قضاوت استفاده کنند و یا براساس فرضیات (برای مثال موضوعاتی که در ذهن ساخته شده) ساخته شوند. این بند در مورد نشریاتی که کارهای طنز و هزل انجام می دهند صدق نمی کند.

7.    اگر بیشتر از یک نفر در عکس نشان داده شده و تمایز افراد مورد مطالعه در عکس آسان نیست از عباراتی نظیر «راست»، «از چپ»، «ایستاده» و ... استفاده کنید.

8.    از نوشتن اصطلاحات خسته کننده و کلیشه ای پرهیز کنید.

9.    درستی تمام اطلاعات کمّی مانند املای کلمات، اسامی(افراد، مکانها، اشیاء،عناوین و داده ها) را چک کنید. درستی روشها یا آنچه را که شرح داده اید دوباره چک کنید.

10.    فراموش نکنید که عنوان بندی یا همان تیتراژ عکس (نام عکاس، آژانس خبری ...) را در نظر بگیرید و فرمت و سبکی که استفاده کرده اید تناقض نداشته نباشد. منبع عکاس یا عکاسی فقط با اشاره به نام مورد تایید است. (نیازی نیست بنویسید عکسی از ... یا چیز هایی شبیه به این) به هرحال اگر عکس توسط منبع دیگری تهیه شده باشد به آن اشاره کنید برای مثال بنویسید با تشکر از magnumphotos.com . تیتراژ عکس را بوسیله استفاده از فونت دیگر از کپشن جدا کنید و یا اینکه آن را به صورت عمودی در لبه سمت راست عکس قرار دهید.

ادامه دارد...



کلیه حقوق این اثر متعلق به "مرکز فرهنگی میثاق" است.

اخبار
  «رستم محله» روی آنتن شبکه‌ی مستند می رود

  محسن اسلام زاده با “تنها میان طالبان ۲” دوباره میان طالبان رفت

  سختگیری جشنواره سینما حقیقت تنها برای آثار انقلابی است

  مستند «رویای روهینگیا» به جشنواره هند راه یافت

  بخش و نقد مستند «آقای دادستان» در برنامه ی به اضافه مستند

  «کدام مسجد!» در شبکه مستند | چگونه جایگاه اجتماعی مساجد احیا شود

  «عکاسی زیر آتش» روی آنتن می رود | قصه اشغال تا آزادی خرمشهر

  «عالی‌نسب» اولین برند تولیدکننده وسایل نفت سوز ایرانی

  حتی مردم سوریه از اقدامات ما مطلع نیستند

  اکران مستند "خاطرات نارنجی" در امریکا

  نقدی بر فیلم مستند «میرزا جواد» ساخته سعید فرجی

  برگزاری ۲ نشست تخصصی در روز هشتم «۱۰ روز با عکاسان»

  داستان اولین شهید عکاس را در «میرزا جواد» روایت کردم

  کانال مرکز فرهنگی میثاق در پیام رسان سروش و آی گپ

  بررسی «خاطرات نارنجی» در دهمین قسمت از فصل دوم برنامه «به اضافه مستند» + تیز

  گفتگوی دوربین.نت با سعید فرجی | فیلم


   بیشتر...