شرح خبر
توصیه های سازندگان فیلم «making a murderer» برای ساخت یک فیلم مستند موفق
    دوم اسفند ١٣٩٥ ساعت ١١:٤٩      
سالها پیش، ریکاردی و دموس که در آن زمان دانشجویان فیلم سازی بودند، در روزنامه‌ی نیویورک تایمز درباره‌ی پرونده‌ی استیون آوری خواندن. آوری هجده سال برای جرمی که مرتکب نشده بود به زندان افتاده بود. دو سال پس ازحکم برائتش و درست زمانی که درگیر شکایتی از مقامات برای جبران خسارتهای وارد شده به او در طی این سالها بود، زنی ناپدید شد و این بار آوری به جرم قتل این زن به زندان افتاد.

 این دو فیلمساز دوربینی به دست گرفتند و ماجرای آوری و تمام افرادی که به نوعی به این اتفاقات مربوط می شدند را دنبال کردند، در عین حال که آنها کارشان را ادامه می دادند این ماجرا بعدهای بیشتری به خود می گرفت. آنچه در ابتدا قرار بود یک فیلم بلند یک قسمتی شود، پس از ده سال تدوین و فیلمبرداری تبدیل به یک مجموعه مستند ده قسمتی شد. شرکت نت فلیکس که در مراحل بعد وارد صحنه شد، پخش فیلم را طوری زمان بندی کرد که مصادف باشد با تعطیلات سراسری تا بینندگان بتوانند این سریال مستند را یک جا و پشت سر هم ببینند.

عامل موفقیت این فیلم شک منطقی است که در طول داستان همواره باقی می ماند. آیا آوری واقعا قتل دوم را مرتکب شده یا برایش پاپوش درست کرده اند؟ این سوالی است که در طول داستان زیاد به آن پرداخته می شود. در طی این جلسه دموس و ریکاردی به کسانی که در پی کشف رمز موفقیت آنها بودند، راهکارهای سودمندی ارائه دادند. این راهکارها در لیستی به ده راهکار کلیدی تقسیم بندی می شوند.

آنچه در این میان از اهمیت زیادی برخوردار است این نکته است که به داستان ساختاری بدهیم و خودمان را آماده‌ی فرایند طولانی و گاها مضحک تدوین کنیم. برای اینکه به شما ایده ای بدهیم از مثالی در فیلم«making a murderer» استفاده می کنیم. این فیلم حاصل بیش از هزار ساعت فیلم و هزاران تماس تلفنی است. علاوه بر آن، این دو فیلمساز هزاران مدرک و عکس اسکن شده جمع آوری کردند. طرح داستان، و به رشته‌ی تحریر درآوردن آن بسیار مهم بود. چرا که باعث شد مردم شخصیت های اصلی داستان را دنبال کنند و در نهایت درمورد همه چیز شک کنند.

 صبر و تحمل نیز خصیصه‌ی دیگریست که لازمه‌ی کار یک مستند ساز است مخصوصا اگر بخواهند اطلاعات کافی برای مستندی تهیه کنند. همانطور که گفته شد داستانی که این دو انتخاب کردند برگرفته از یک مقاله‌ی روزنامه بود. هرچند ساخت فیلم ده سال طول کشید و در این ده سال انتظارات زیادی کشیدند، همین پشتکار آنها درساخت فیلم بود که توانستند مطالب کافی جمع آوری کنند و فیلمشان را تبدیل کنند به یکی از بهترین و تحسین بر انگیز ترین فیلم های شرکت نتفلیکس.

نکته دیگر اینست که که حتما اطمینان حاصل کنید که دسترسی کافی به آنچه مورد نیازتان هست را دارید. دموس و ریکاردی می دانستند که وقتی وارد شهر ویسکانسین شوند به عنوان دونفر خارجی نیویورکی با آنها برخورد خواهد شد وهمینطور هم شد زیرا زمانی که به این شهر رسیدند، افراد کمی تمایل داشتند اطلاعات در اختیارشان بگذارند. آنها برای اینکه این قضیه را به نفع خود تمام کنند، تکیه کردند به همکاری افراد مختلفی در رسانه های محلی، خانواده‌ی آوری، وکلای او و خیلی های دیگر. آنها همچنین از منابع گسترده و متنوعی بهره بردند که شامل تعداد زیادی از اطلاعات آرشیو شده ای بود که پلیس، وکلا و یا روزنامه ها جمع آوری کرده بودند.

اگر هنوز این مجموعه مستند را تماشا نکرده اید، همه‌ی برنامه های خود را برای این آخر هفته لغو کنید و به تماشای آن بنشینید. این مستند نا امیدتان نخواهد کرد.

منبع:
docgeeks.com



کلیه حقوق این اثر متعلق به "مرکز فرهنگی میثاق" است.

اخبار
  «رستم محله» روی آنتن شبکه‌ی مستند می رود

  محسن اسلام زاده با “تنها میان طالبان ۲” دوباره میان طالبان رفت

  سختگیری جشنواره سینما حقیقت تنها برای آثار انقلابی است

  مستند «رویای روهینگیا» به جشنواره هند راه یافت

  بخش و نقد مستند «آقای دادستان» در برنامه ی به اضافه مستند

  «کدام مسجد!» در شبکه مستند | چگونه جایگاه اجتماعی مساجد احیا شود

  «عکاسی زیر آتش» روی آنتن می رود | قصه اشغال تا آزادی خرمشهر

  «عالی‌نسب» اولین برند تولیدکننده وسایل نفت سوز ایرانی

  حتی مردم سوریه از اقدامات ما مطلع نیستند

  اکران مستند "خاطرات نارنجی" در امریکا

  نقدی بر فیلم مستند «میرزا جواد» ساخته سعید فرجی

  برگزاری ۲ نشست تخصصی در روز هشتم «۱۰ روز با عکاسان»

  داستان اولین شهید عکاس را در «میرزا جواد» روایت کردم

  کانال مرکز فرهنگی میثاق در پیام رسان سروش و آی گپ

  بررسی «خاطرات نارنجی» در دهمین قسمت از فصل دوم برنامه «به اضافه مستند» + تیز

  گفتگوی دوربین.نت با سعید فرجی | فیلم


   بیشتر...