شرح خبر
سومالی؛
انتخابات در پونتلند
    سوم دی ١٣٩٢ ساعت ١٥:١٦      

انتخابات ریاست جمهوری در پونتلند قرار بود ماه ژانویه برگزار شود اما تنشهای قبیله ای مانع این امر شده است. نگه داشتن دولتهای ایالتی بر مسیر دموکراسی سرمایه گذاری عمیق بازیگران محلی و بین المللی را طلب می کند.انتخابات ریاست جمهوری در پونتلند قرار بود ماه ژانویه برگزار شود اما تنشهای قبیله ای مانع این امر شده است. نگه داشتن دولتهای ایالتی بر مسیر دموکراسی سرمایه گذاری عمیق بازیگران محلی و بین المللی را طلب می کند.

 

«پونتلند» اولین استان فدرال سومالی است که برای گذر از انتخابات به شکل قبیله‌ای به انتخاباتی مستقیم برای تشکیل دولت تلاش می‌کند. اما تدارکات ضعیف و لغو انتخابات محلی در آخرین دقایق در ماه جولای، چالشی برای آشتی در رقابتهای قبیله‌ای با یک قانون اساسی دموکراتیک است.

 

لغو انتخابات به صورت عملی موجب پیشگیری از خشونت‌ها شده است اما تنشهای اجتماعی همچنان سر به مهر باقی مانده است. انتخابات ریاست جمهوری به دست نماینده گان پارلمان قبیله‌ای تا جولای ۲۰۱۴ انجام می‌شود. نهادهای سیاسی و قضایی ضعیف برای میانجیگری تلاش خواهند کرد اما از طرفی خطر درگیری با سلاح به دستهای متعصب ایالت‌ها وجود دارد.


انتخابات مستقیم نوش دارویی برای کاهش خطرات جنگ نیست اما نباید پیشرفتهای تدریجی و سخت به دست آمده بر سر قانون اساسی و دموکراسی محلی را‌‌ رها کرد. درسهایی که از لغو شدن انتخابات وعده داده شده به دست آمده باید برای سایر نقاط سومالی آموزنده باشد. تدارکات فنی بهتر برای انتخابات مسئله مهمی است. تجربه پونتلند نشان می‌دهد که بازیگران داخلی و خارجی باید مراقب واقعیتهای سیاسی محلی از جمله حمایت از نخبگان، روشنفکران و... باشند. این مورد به طور ویژه برای انتقال دموکراتیک پیش بینی شده در بقیه قسمتهای سومالی تا ۲۰۱۶ به دولت فدرال سومالی (SFG) و سازمان ملل مربوط است و این دو هرچه صریح‌تر به این امر متعهد شوند.


هر ۴ حکمران پونتلند جاه طلبی زیادی برای دموکراسی مبتنی بر قانون اساسی و مجلس نمایندگان نشان داده‌اند. ۱۱ سال از تصویب پیش نویس قانون اساسی می‌گذرد و دسیسه‌های طرفین مناقشات داخلی سومالی موجب به تعویق افتادن انتخابات و شکل گرفتن حکومتی پایدار در موگادیشو شده است. نقش قبیله همچنان بر‌تر باقی می‌ماند اما اختلافات درون و برون قبیله‌ای عمیق هستند و جلسات پیشنهادی برای آشتی هنوز اتفاق نیفتاده است.


این موضوع هم نشان دهنده تلاشهای دولت برای تاثیرگذاری بر پیشرفت و هم نمایانگر این است که اختلافات بنیادین بین قبیله‌ها و زیرمجموعه‌های آن‌ها بیشتر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد. اختلافات ارضی جمهوری‌های خود مختار سومالی در مرزهای «سول» و «سناگ» در مرز‌ها، کنار هم قرار گرفتن قبیله‌ها خصوصا توافق نمایندگان قبیله‌های «Dhulbahante» و «Warsangeli» را در پارلمان جدید تضعیف می‌کند.


انتخابات این مسائل سیاسی و ارضی پیچیده را هم پیش می‌کشد. تشدید شکافهای قبیله‌ای و ایجاد فرصت برای افراطی‌ها قطعا مواردی است که در بسیاری از دیگر نقاط سومالی هم وجود دارد.

 

اختصاصی میثاق




کلیه حقوق این اثر متعلق به "مرکز فرهنگی میثاق" است.

اخبار
  «رستم محله» روی آنتن شبکه‌ی مستند می رود

  محسن اسلام زاده با “تنها میان طالبان ۲” دوباره میان طالبان رفت

  سختگیری جشنواره سینما حقیقت تنها برای آثار انقلابی است

  مستند «رویای روهینگیا» به جشنواره هند راه یافت

  بخش و نقد مستند «آقای دادستان» در برنامه ی به اضافه مستند

  «کدام مسجد!» در شبکه مستند | چگونه جایگاه اجتماعی مساجد احیا شود

  «عکاسی زیر آتش» روی آنتن می رود | قصه اشغال تا آزادی خرمشهر

  «عالی‌نسب» اولین برند تولیدکننده وسایل نفت سوز ایرانی

  حتی مردم سوریه از اقدامات ما مطلع نیستند

  اکران مستند "خاطرات نارنجی" در امریکا

  نقدی بر فیلم مستند «میرزا جواد» ساخته سعید فرجی

  برگزاری ۲ نشست تخصصی در روز هشتم «۱۰ روز با عکاسان»

  داستان اولین شهید عکاس را در «میرزا جواد» روایت کردم

  کانال مرکز فرهنگی میثاق در پیام رسان سروش و آی گپ

  بررسی «خاطرات نارنجی» در دهمین قسمت از فصل دوم برنامه «به اضافه مستند» + تیز

  گفتگوی دوربین.نت با سعید فرجی | فیلم


   بیشتر...