مصطفی حریری در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم در اشاره به موضوع مستند «خوابهای سیاه» گفت: این فیلم شش قسمتی درباره جنگ 50 ساله داخلی سودان است که در نهایت به تجزیه این کشور منتج شد.
وی در توضیح چگونگی پخش این مستند افزود: کار دوبله تا اواخر هفته آینده به پایان میرسد و تا یک ماه دیگر «خوابهای سیاه» پس از صداگذاری آماده پخش است. این کار هنوز به شبکه خاصی ارائه نشده است و همچنان پیگیر پخش آن هستیم. در زمان تولید شبکه یک پیشنهاد استفاده از این مستند را داده بود که به دلیل طولانی شدن پروسه تولید فعلا اقدامی صورت نگرفته است.
این مستندساز در خصوص زمان تولید این مستند تصریح کرد: تولید این اثر همزمان با برگزاری رفراندوم برای جدا کردن جنوب سودان در ژانویه 2011 میلادی در آن کشور آغاز شد و تصویربرداری این فیلم را وحید فرجی به مدت یکماه انجام داد. مدیر تولید و دستیار تحقیق محسن عبدالهی و تدوینگر محمدابراهیم گرجی است و جلوههای ویژه تصویری و گرافیک را علی پورعبادی انجام میدهد. همچنین سید سلیم غفوری به عنوان تهیه کننده و من به عنوان نویسنده و کارگردان کار تولید «خوابهای سیاه» را انجام دادیم.
حریری در ادامه دلیل طولانی شدن تولید این اثر را وجود ابهاماتی در رابطه با موضوع این مستند بیان کرد و گفت: در سال 2011 رفراندومی در سودان انجام شد که طی آن مردم به جداسازی جنوب سودان از این کشور رای دادند. در جولای 2011 استقلال جنوب سودان بصورت رسمی اعلام شد و اولین نمونه تجزیه در قرن 21 رخ داد. سودان به دلیل وسعت، قدمت و موقعیتی استراتژیکی که در آفریقا دارد به عنوان یک قطب سیاسی و اجتماعی محسوب میشود و به همین دلیل کشورهای منطقه آفریقا و قدرتهای جهان به آن نظر دارند.
وی با تاکید بر سه بخشی بودن مراحل تحقیق این مستند افزود: بخشی از تحقیقات این اثر را قبل از تصویربرداری انجام دادیم و بخشی از بررسیها را به صورت جستجوگرانه و تحقیقات میدانی پیش بردیم. بخش سوم نیز تحقیقات تکمیلی بود که پس از پایان تصویربرداری صورت گرفت.
کارگردان مستند «خوابهای سیاه» در پایان یادآور شد: در این مستند از تصاویر آرشیوی برای انجام اشارات تاریخی استفاده شد و گفتوگوها با شخصیتهای سیاسی، علمی و تحلیلگر همگی بصورت اورجینال فیلمبرداری شد.