خلاصه خبر :   به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین آیین پاسداشت هنرمندان انقلابی؛ برنامه ای تحت عنوان اوج هنر در تجلیل از سه مستندساز انقلابی حسین شمقدری، وحید فرجی و وحید فراهانی در سازمان اوج برگزار شد.
تاریخ : 30/01/1396      ساعت: 16:14
منبع خبر: مرکز فرهنگی میثاق                
متن خبر

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین آیین پاسداشت هنرمندان انقلابی؛ برنامه ای تحت عنوان اوج هنر در تجلیل از سه مستندساز انقلابی حسین شمقدری، وحید فرجی و وحید فراهانی در سازمان اوج برگزار شد.

در این مراسم که عصر دیروز سه‌شنبه ۲۹ فروردین از ساعت ۱۷ در نخلستان سازمان اوج برگزار شد، ابتدا نادر طالب‌زاده مستندساز درباره برگزاری این مراسم گفت: این مراسم مایه خوشحالی من است و ما به حضور جوانانی نظیر این سه عزیز افتخار می‌کنیم. ایشان نگاه تیزبین و دقیقی به مسایل دارند و همین نگاه در مستندسازی کمک فراوانی به ایشان کرده است.







طالب‌زاده در ادامه گفت: آثار وحید فرجی با انتخاب سوژه‌های بین‌المللی و خاص و حسین شمقدری با انتخاب سوژه‌های دقیق و نگاه کنجکاو و متواضع در خاطر من مانده است و خوشحالم که این نسل کاری را به انجام می‌رسانند که نسل ما انجام نداده است.

وی عنوان کرد: بچه‌های انقلاب به عرصه مستند به‌خوبی وارد شده‌اند و حالا باید شاهد ورود همین نسل به حوزه ساخت فیلم و سریال باشیم. ما سریال سازهایی با این تفکر ارزشی کم داریم و شما هستید که می‌توانید این خلا را مرتفع کنید.

طالب‌زاده در پایان بیان کرد: روزگار خاصی در دنیا حکم‌فرما است و امیدوارم شما بتوانید به خاک آمریکا سفر کنید و از اتفاقات عجیب و خاص این روزها مستندهای جذاب و دیدنی بسازید.

در ادامه وحید فرجی که یکی از تجلیل شوندگان این مراسم بود، گفت: در این مراسم بزرگانی چون نادر طالب‌زاده هستند که سال‌ها قبل، در من شوق مستندسازی را ایجاد کردند و هنوز هم همراهی خود را از ما دریغ نکرده‌اند.

فرجی تصریح کرد: بسیاری از جوانان هستند که شوق ورود به عرصه مستند را دارند و آموزش‌های لازم را هم دیده‌اند ولی نهادهایی نظیر سازمان اوج که کار حمایت از این افراد را به دست گیرند، کم هستند و باید تمهیدی اندیشیده شود که این روند خیلی سریع اتفاق بیفتد.

این مستندساز درباره زمینه‌های مستعد برای مستندسازی اظهار کرد: عرصه مستند آنقدر وسیع است که جای کار بسیار بالایی دارد و باید تمام آن عرصه‌ها را جدی گرفت؛ مستندهایی که مطالعه، تجربه، تحقیق و پژوهش در آن‌ها بسیار مهم است.

فرجی در انتها با اشاره به کمبودهای صنفی مربوط به مستندسازان بیان کرد: شاید این نکته درباره خود من صدق نکند، ولی متاسفانه حمایت از جریان مستندسازی در ایران آن چنان‌که باید و شاید انجام نمی‌شود و باید فکر جدی‌ برای حمایت صنفی از مستندسازان انجام داد.

همچنین سلیم غفوری مدیر شبکه مستند در سخنان کوتاهی در این مراسم گفت: خوشحالم که راه و رسم مرتضی آوینی توسط این جوانان ادامه یافته است. این سه عزیز هر کدام به‌ نوعی در کار خود خبره هستند و این مایه مباهات است که چنین جوانانی در عرصه مستندسازی در کشور مشغول به فعالیت هستند.

محسن یزدی مدیر مرکز مستندسازی حوزه هنری نیز مستندسازی این سه مستندساز را متهورانه و با جرات خواند و ادامه داد: در روزگاری که شهوت دیده شدن خیلی‌ها را اسیر خودساخته بود، سلیم غفوری آرام و بی‌صدا وارد عرصه شد و در طول فعالیتش در دفتر میثاق سال‌ها حرف شنید و تحمل کرد، ولی صبر او باعث شد تا تلاش‌های او، به بالندگی این دوستان منجر شود و آن تلاش‌ها، این‌چنین به بار نشست.

یزدی اظهار کرد: این مدل فعالیت برای تمجید گرفتن از دیگران نیست و البته هزینه‌های فراوانی هم دارد ولی ثمره آن‌ که به بار نشستن نیروی انسانی است، بسیار صعب و زمانبر و البته بسیار مغتنم است.

 مدیر مرکز مستندسازی حوزه هنری در پایان گفت: امروز در حال تجلیل از کسانی هستیم که هرچند راه برای حضورشان در جشنواره‌های متعدد خارجی باز بوده و هست، ولی جایزه گرفتن در فستیوال‌های خارجی را به حرف مردم کشور خودشان و دغدغه‌های مملکت خود ترجیح نداده‌اند و درد مردمشان را به دیگران نمی‌فروشند. ما مشروعیتمان را از حمایت از جوانانی از این‌ دست می‌گیریم و باید از آن‌ها که زیر چتر این کشور هستند، حمایت کنیم، هرچند سلایق سیاسی‌مان باهم متفاوت باشد.

حسین شمقدری دیگر مستندسازی که در این مراسم از او تجلیل شد، نیز عنوان کرد: در دوره‌ای، جریان انقلاب به استضعاف کشیده شد اگر اینچنین نگاه کنیم، می‌توانیم، بگوییم که این حرکت نوپا به‌حساب می‌آید. حرکتی که برنامه‌ریزی‌های فراوانی برای شکست آن انجام می‌شود و هنوز هم شاهد این تلاش‌های برای شکستن این فضا هستیم.

شمقدری گفت: شاید آن تلاش‌ها به اتفاقاتی نظیر سری کاری شدن ما یا عدم توجه به‌ موضوع آموزش منجر شود که همین هم اتفاق نامبارکی است.

این مستندساز درباره پدر خود عنوان کرد: باید بگویم که بزرگ‌ترین رانت زندگیم این بود که در تمام تولیداتم از مشورت‌های پدرم سود می‌بردم و اگر اسم این، رانت است من از این رانت بارها استفاده کرده‌ام.

وی در پایان بیان کرد: بسیاری از اتفاقات در دل مستندسازی ما توسط خود خدا جفت‌ و جور می‌شود. چه‌ بسا اینکه شخصی به من گفت سبک کار شما، سبک توکل است، کلام درستی باشد. چرا که بسیاری از سوژه‌های ما در حین کار کشف شد و اتفاقاً به موفقیت کارها هم کمک شایانی کرد.

در پایان این مراسم از وحید فرجی و حسین شمقدری و همچنین پدر وحید فراهانی تجلیل به عمل آمد.


منبع: خبرگزاری مهر


كليه حقوق اين اثر متعلق بهhttp://www.Misagh.netميباشد.
هرگونه تقليد و نقل مطالب بدون ذكر منبع ممنوع می باشد.