خلاصه خبر :   کارگردان مستند «میرزا جواد» می‌گوید دوربین عکاسی در دربار به عنوان وسیله‌ تفریحی استفاده می‌شد اما وقتی به میان مردم می‌آید، جریانات اجتماعی متفاوتی را ایجاد می‌کند. «میرزا جواد عکاس باشی» اولین شهید عکاس است که در ماجرای فتح تهران کشته می‌شود.
تاریخ : 7 /6/21396      ساعت: 11:07
منبع خبر: مرکز فرهنگی میثاق                
متن خبر

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، سعید فرجی عمدتاً در زمینه‌ی عکاسی و مستندسازی بحران فعالیت می‌کند که طی سال‌های اخیر در جریان جنگ لبنان (1385)، بحران لیبی (1391) و جنگ عراق (1393) حضور داشته است. او پیش از این کتاب‌های عکس «دیار نزدیک» و «تبادل» را به چاپ رسانده است. فیلم‌های مستند «کاروان آزادی»، «عکاسی زیر آتش» و «سفر به موگادیشو» از ساخته‌های اوست. او این روز‌ها، مشغول مراحل نهایی تولید مستند «میرزا‌ جواد» است. این مستند موفق شد که به بخش مسابقه‌ ملی جشنواره سینما حقیقت راه پیدا کند.

سعید فرجی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم درباره‌ی سوژه‌ مستند «میرزا جواد» گفت: بخشی از این فیلم به تاریخ عکاسی اجتماعی و بحران در ایران می‌پردازد. در همین بخش به بیان تاریخچه ای از عکاسی در ایران می‌پردازیم. ورود دوربین عکاسی به ایران و استفاده از آن برای اولین بار توسط دربار قاجار به منظور امور تفریحی بوده است اما با شروع دوران مشروطه موضوع کمی متفاوت می‌شود و استفاده از این ابزار رنگ و بوی دیگری به خود می‌گیرد.

وی ادامه داد: در زمان مشروطه، عکاسی از چهره‌های معروف و سران مشروطه آغاز می‌شود، این عکس‌ها چاپ و منتشر می‌شود و اوج این ماجرا در موضوع فتح تهران توسط مشروطه خواهان اتفاق می‌افتد. در همین قائله شهادت اولین شهید عکاس را شاهد هستیم. این شخصیت، میرزا جواد عکاس باشی است که این مستند نیز به نام ایشان نامگذاری شده است. در قسمت آخر فیلم که به نوعی اوج این مستند نیز هست به شهید میرزا جواد عکاس باشی می‌پردازیم. در حقیقت، اصل ماجرا این است که دوربین عکاسی در دربار به عنوان وسیله‌ تفریحی استفاده می‌شد اما وقتی به میان مردم می‌آید، جریانات اجتماعی متفاوتی را ایجاد می‌کند و افرادی از این وسیله برای بیان حرف حق‌ استفاده می‌کنند.

این کارگردان و مستند ساز خبر از ساخت 2-3 قسمت دیگر از این فیلم خبر داد و گفت: این فیلم 2-3 قسمت دیگر نیز خواهد داشت که به موضوعاتی هم‌چون عکاسی در جنگ 8 ساله ایران و عراق، عکاسی در جریان انقلاب اسلامی و حضور تعدادی از عکاسان در مناطق بحرانی از جمله سوریه خواهد پرداخت. باید به این نکته اشاره کنم که میرزا جواد عکاس باشی با کار خود مسیری را برای سایر عکاسان باز می‌کند که با حضور در بحران‌های مختلف از جمله انقلاب اسلامی، جنگ 8 ساله و بحرانات امروز منطقه درخارج از کشور، ایفای نقش می‌کنند. وی درباره‌ روند تولید این مستند گفت: این مستند 28 دقیقه شده است. اصل این کار مبتنی بر آرشیو است و نریشن محور است. البته تصویربرداری هم انجام شده است.

سعید فرجی تصویربردار و کارگردان این مستند است و مجبتی کوچکی پژوهش این مستند را انجام داده است. روح الله قاسمی و سعید فرجی تدوین این اثر را انجام دادند.


منبع: خبرگزاری تسنیم


كليه حقوق اين اثر متعلق بهhttp://www.Misagh.netميباشد.
هرگونه تقليد و نقل مطالب بدون ذكر منبع ممنوع می باشد.