خلاصه خبر :   مراسم داوری مسابقه عکس سلفی «من و دوست اربعینی ام» با حضور وحیدچاوش(مستندساز)، سعیدفرجی(عکاس و مستندساز)، سیدشهاب الدین واجدی(عکاس) ، مرتضی درخشان (فعال فضای مجازی) و مجید خسروانجم (عکاس و طراح ) برگزار شد.
تاریخ : 21/10/1394      ساعت: 00:54
منبع خبر: مرکز فرهنگی میثاق                
متن خبر

 مراسم داوری مسابقه عکس سلفی «من و دوست اربعینی ام» با حضور وحیدچاوش(مستندساز)، سعیدفرجی(عکاس و مستندساز) سیدشهاب الدین واجدی(عکاس) ، مرتضی درخشان (فعال فضای مجازی) و مجید خسروانجم (عکاس و طراح ) برگزار شد

به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای انقلاب اسلامی، در این مراسم که عصر شنبه نوزدهم دی ماه آغاز شد و تا پاسی از شب ادامه داشت، ابتدا

رئیس فرهنگسرای انقلاب اسلامی در جمع داوران حاضر شد و بعد از ارائه توضیحاتی درباره نحوه انتخاب داوران و روند برگزاری کارزار (کمپین) عشاق الحسین(ع)گفت: رهبر انقلاب اسلامی سال گذشته نسبت به واقعه پیاده روی اربعین واکنش نشان دادند و مهمترین موضوع در این زمینه را میزبانی عجیب مردم عراقی دانستند. وی با اشاره به خاطره تلخ هشت سال جنگ یادآور شد : این اتفاق تاثیری بر میزبانی مردم عراق نداشته و این میزبانی به لحاظ اعتقادی اثرگذار است و  نزدیکی دو ملت از علائم ظهور حضرت حجت(عج) است



نمی خواستیم داوران صرفا کارشناس عکاسی باشند

عبدالمطهر محمد خانی هدف از برگزاری این مسابقه را استمرار ارتباط دوستان عراقی و همسفران ایرانی در طول سال دانست و با اشاره به این امر یادآور شد: هر ایرانی به سهم خود می تواند از میزبانی مردم عراق تشکر کند و ارتباط های دو سه روزه در این پیاده روی را به ارتباط های مستمر در طول سال تبدیل کند برای ادامه این گونه ارتباط ها باید فرهنگسازی شود، و باید این مسابقه و کمپین به ایجاد فضای مورد نظر کمک کند و قطعا گام بزرگی در این زمینه خواهد بود.

وی در ادامه افزود: در مسابقه عکس سلفی «من و دوست اربعینی ام» به دنبال عکاسی حرفه ای نبودیم و نمی خواستیم قاب های هنرمندانه ای شکل بگیرد داوران این نکته را مد نظر داشته باشند که در کنار نگاه عکاسانه، نگاهی اجتماعی عکس را مد نظر قرار دهند. سعی کردیم از داورانی که در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی حضور فعال دارند، استفاده کنیم تا فضای برگزاری مسابقه را به خوبی بشناسند.

رییس فرهنگسرای انقلاب اسلامی در خاتمه خاطر نشان کرد: برخلاف تصور ما، کمک هایی که توقع داشتیم صورت نگرفت ولی استقبال خوبی صورت گرفت و آثار زیادی دریافت کردیم در این راستا برای جذاب کردن این کمپین جوایزی در نظر گرفته شد وگرنه قصد ما از برگزاری کمپین عشاق الحسین، برگزاری مسابقه و دریافت جایزه نبود.

وی گفت نمی خواستیم داوران، متخصصان عکاسی باشند بلکه شخصیت و شناخت داور از اهمیت ویژه ای برخوردار بود تا تصاویری که روح پیاده روی اربعین را منتقل می کنند، انتخاب شوند.

 

مدعی برگزاری مسابقه عکاسی نیستیم

محمدرضا حبیب الهی، دبیر مسابقه عکس سلفی «من و دوست اربعینی ام» گفت: هر ارگان های متخصص عکاسی می توانند مسابقه عکس سلفی برگزار کنند و دید تخصصی به این موضوع داشته باشند اما، ما به عنوان فرهنگسرای انقلاب اسلامی ادعای عکاسی تخصصی نداریم و می خواستیم کار متفاوتی انجام دهیم. وی در بیان موضوع دوست اربعینی خاطر نشان کرد، بنا نداریم دوست اربعینی را صرفا انسان تعریف کنیم.

وی در این بخش افزود ؛ در انتخاب عکس ها محتوا در نظر گرفته خواهد شد و میزبانی عراقی ها ، برادری ملت ها و حضور بانوان از نکته های قابل توجه در انتخاب عکس های برگزیده خواهد بود.

عکس های آماتور حرف های زیادی دارند

وحید چاوش(مستند ساز) در ادامه این نشست یادآور شد: یک مستندساز وقتی سیل عظیم پیاده روی اربعین را به تصویر می کشد، شاید گوشه ای دیگر از این واقعه را از دست بدهد اما این دوربین ها کمک می کنند تا این واقعه بزرگ ثبت و ضبط شود.

سپس مرتضی درخشان  (فعال فضای مجازی) دیگر داور این مسابقه  با اشاره به حیطه تخصصی خود در زمینه ادبیات افزود: با  اینکه عکس  های ارسالی حرفه ای نیستند، حرف های زیادی برای گفتن دارند و در ادامه مسیر می توانیم کپشن عکس ها را نیز وارد مسابقه کنیم.

مجید خسروانجم  (طراح و گرافیست ) در باره داوری و انتخاب عکس های برگزیده این مسابقه ابراز داشت موضوع این مسابقه یک پدیده اجتماعی است و نه یک پدیده هنری و برای داور  آن لزوما نیاز نیست که دید هنری داشته باشیم و نگاه داوران به مسابقه نگاه اجتماعی خواهد بود و  این نکته از از اهمیت بالایی برخوردار است.

در ادامه سعیدفرجی (عکاس و مستندساز) دیگر داور این مسابقه گفت : قرار نبود که در این مسابقه صرفا به کادر  توجه شود و جذابیت داوری این مسابقه برای من حضور افراد با تخصص های مختلف است.

سیدشهاب الدین واجدی(عکاس) داور دیگر این مسابقه یادآور شد: حضور افراد فعال  در شبکه های اجتماعی می تواند در روند داوری موثر باشد. عکس سلفی عکس عکاسانه نیست، خویش انداز است و زمینه های دیگری از زندگی اجتماعی را نشان می دهد.

بعد از جلسه معرفی داوران و تببین نحوه داوری و تعیین سیاست های کلی در انتخاب برگزیدها، روایت چهارم مستند «شما چه کسی هستید» ساخته وحیدچاووش به نمایش در آمد.

سوت آغاز داوری مارتن سلفی ها در ابتدای نشست، داوران تمامی عکس ها ی منتخب از بین بیش از هزار عکس ارسالی روی پرده نمایش دیدند و  بحث درباره تصاویر آغاز شد.

بعد از نمایش اولیه تصاویر  و حذف مرحله به مرحله عکس ها،  59 اثر برای داوری نهایی انتخاب شد. پس از این مرحله 3 عکس به عنوان تصاویر برتر انتخاب شد و 4 عکس به دلیل برخورداری از محتوای برتر، برگزیده شدند.

با توجه به تصاویر ارزشمند و زیبا از نگاه هیات داوران ، 5 داور این مسابقه 3 عکس را به طور ویژه انتخاب کرد .

گفتنی است بیانیه هیئت داوران در خصوص انتخاب برترین ها و نحوه داوری همزمان با اختتامیه کمپین عشاق الحسین(ع) قرائت خواهد شد.

برای تماشای آثار ارسالی به مسابقه عکس سلفی من و دوست اربعینی ام می توانید به صفحه عشاق الحسین به نشانی imam.hussain.lovers در شبکه اینستاگرام مراجعه کنید.

اطلاعات تکمیلی درباره اسامی برگزیدگان و برگزاری مراسم اختتامیه را می توانید به پورتال فرهنگسرای انقلاب اسلامی به نشانی enghelab.farhangsara.ir یا کانال عشاق الحسین به نشانیhttps://telegram.me/arbaeen_selfi_channel دنبال کنید.

 

منبع: فرهنگسرای انقلاب اسلامی 

 

https://telegram.me/misaghcenter


كليه حقوق اين اثر متعلق بهhttp://www.Misagh.netميباشد.
هرگونه تقليد و نقل مطالب بدون ذكر منبع ممنوع می باشد.