خلاصه خبر :   در جوامعی که زنان و دختران در آن کم ارزش یا بی ارزش هستند بیشتر در معرض آزار و قاچاق و واردشدن به بردگی جنسی هستند.
تاریخ : 27/01/1393      ساعت: 12:18
منبع خبر: مدیر سیستم                
متن خبر

اختصاصی میثاق: روزانه در گوشه و کنار جهان زنان زیادی در دام قاچاقچیان می افتند، مقاله زیر در دو بخش سوالات پیرامون این پدیده دردناک را پاسخ می دهد.


قاچاق انسان چه تعریفی دارد؟


یک صنعت 32 میلیاردی، قاچاق انسان معاصر نوعی از بردگی محسوب می شود که شامل انتقال یا تجارت مردم با هدف کار است. طبق گزارش سازمان ملل 2.5 میلیون نفر در سراسر جهان گرفتار شبکه قاچاق انسان هستند.


قاچاق انسان روی تمام پیش زمینه های مردم تاثیر می گذارد و مردم قاچاق برای اهداف گوناگونی قاچاق می شوند. مردها غالبا برای کارگری در مشاغل سخت و کودکان برای موقعیتهایی در صنایعی چون نساجی، کشاورزی و ماهیگیری قاچاق می شوند. زنان و دختران هم که نوعا و به صورت مرسوم در فحشا یا دیگر اشکال سوءاستفاده های جنسی درگیرند. همه برده ها قاچاق نشده اند اما همه قربانیان قاچاق، قربانی برده داری هستند. قاچاق انسان نوع بی رحمانه ی برده داری هستند چون آنها را از تمام چیزهایی که با آن آشنا هستند جدا و کاملا ایزوله شده تنها می کند و غالبا این قربانیان از صحبت کردن با اسیرکنندگانشان یا حتی قربانیان دیگر ناتوان هستند.


سکس ترفیکینگ (قاچاق یا برده داری انسان به منظور بهره کشی جنسی) چیست؟


سکس ترفیکینگ یا برده داری از زنان و کودکان درون یا خارج از مرزهای هر کشوری به منظور خدمات جنسی اجباری انجام می شود که شامل بهره کشی جنسی تجاری، پورنوگرافی، فحشا و قاچاق زنان و دختران می شود و با بهره کشی از یک انسان در ازای دریافت پول یا کالا مشخص می شود. هرساله در حدود 800 هزار زن و کودک در سراسر مرزهای بین المللی قاچاق می شوند.


بعضی از آثار سکس ترفیکینگ، مانند تن فروشی خیابانی، بسیار قابل مشاهده است. اما بسیاری از قربانیان قاچاق پنهان باقی می مانند و معمولا در فاحشه خانه های بی نشان در همسایگی ها و حومه های شهر به کار گرفته می شوند. حتی ممکن است از آنها در مکانهای عمومی و خصوصی گوناگونی مانند سالن های ماساژ، چشمه های معدنی و کلوبهای رقص استفاده شود. زنان بالغ بزرگترین گروه از قربانیان سکس ترفیکینگ را تشکیل می شوند، بعد از این گروه، دختر بچه ها قرار دارند، اگر چه درصد کمی از مردان و پسران هم به همین منظور قاچاق می شوند.


الگوهای مهاجرت قاچاق انسان از شرق به غرب جریان می یابد اما ممکن است زنان از هرکشوری به کشور دیگری در هر زمانی قاچاق شوند و قربانیان قاچاق همه جا وجود دارند. بسیاری از فقیرترین و بی ثبات ترین کشورها بالاترین میزان قاچاق انسان را به خود اختصاص داده اند و فقر شدید نقطه مشترکی میان قربانیان قاچاق و همه جا وجود دارد. فقر شدید نقطه مشترکی میان قربانیان قاچاق است. جایی که جایگزین هایی اقتصادی وجود ندارد، زنان و دختران نسبت به فریب خوردن و به زور وارد بردگی جنسی شدن آسیب پذیرترند.


افزایش بیکاری و از دست دادن امنیت شغلی وضعیت اقتصادی و درآمدی زنان را تضعیف کرده است. شکاف دستمزدی(نسبت به مردان) همانند افزایش بخش کار غیررسمی و نیمه وقت زنان، آنها را به سمت مشاغل پست و بلندمدت سوق می دهد که این موجب می شود زنان نسبت به سکس ترفیکینگ تضعیف شوند. طبق گزارش دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل(UNODC) تایلند، چین، نیجریه، آلبانی، بلغارستان، بلاروس، مولداوی و اکراین در میان کشورهایی هستند که بزرگترین منابع قاچاق را تامین می کنند. این دفتر عنوان کرده که تایلند، ژاپن، اسرائیل، بلژیک، هلند، آلمان، ایتالیا و آمریکا کشورهای مقصدی هستند که زنان و دختران به آنجا قاچاق می شوند.


چه کسانی زنان و دختران را قاچاق می کنند؟


جرائم سازمان یافته تا حد زیادی مسئول گسترش قاچاق بین المللی انسان است. سکس ترفیکینگ- همراه با عانصر همیشگی خود مانند آدم ربایی، تجاوز به عنف، فحشا وسوء استفاده فیزیکی- تقریبا در همه کشورهای دنیا غیرقانونی است. به هر حال فساد و حرص و طمع موجب گسترش آسان و سریع سکس ترفیکینگ می شود. اگرچه موسسات ملی و بین المللی ممکن است تلاشهایی برای تنظیم و اجرای قوانین ضدقاچاق کرده باند اما دولتهای محلی و نیروهای پلیس در واقع ممکن است بخشی از حلقه سکس ترفیکینگ باشند.


چرا قاچاقچیان قاچاق می کنند؟


سکس ترفیکینگ شدیدا می تواند پرسود باشد، خصوصا در مناطقی که فرصت قانونی برای تحصیلات و استخدام قانونی محدود شده است. طبق گزارش UNODC بیشترین قاچاق شده گان از آسیا و بعد اروپای مرکزی و جنوب شرقی و غرب اروپا هستند. گروه های جنایت کار قاچاق دختران و زنان هستند، همچنین گروه های قاچاق فراملی به شکل سنتی درگیر مواد مخدر و سلاح های گرم هستند و متداولا از خشونت به عنوان وسیله ای برای انجام و پیش رفتن فعالیتهایشان استفاده می کنند. یکی از عوامل مهم در گسترش قاچاق این باور اساسی است که زنان و دختران زندگی بی مصرفی دارند. در جوامعی که زنان و دختران در آن کم ارزش یا بی ارزش هستند بیشتر در معرض آزار و قاچاق و واردشدن به بردگی جنسی هستند. اگر وضعیت اقتصادی و اجتماعی زنان بهبود یابد قاچاق انسان در بخش بزرگی ریشه کن خواهد شد.


زنان چگونه قاچاق می شوند؟


زنان و دختران از روشهای گوناگونی گرفتار قاچاق می شوند. بعضی از آنها با پیشنهادات کار مشروع و قانونی به عنوان فروشنده یا پیشخدمت اغوا می شوند، به برخی دیگر قول ازدواج و حتی فرصتهای تحصیلی و زندگی بهتر داده می شود. هنوز عده ای توسط دوستان، همسایگان و حتی والدیشان به فروش می رسند. قربانیان قاچاق معمولا میان قاچاقچیان پاسکاری می شوند و از سرزمین مادری شان دورتر و دورتر می شوند. زنان اغلب قبل از رسیدن به مقصد نهایی از چند کشور عبور می کنند. برای مثال یک زن از اکراین ممکن است به یک قاچاقچی انسان در ترکیه فروخته شود که او را به قاچاقچی ای در تایلند پاس می دهد. آنها در طول مسیر، سردرگم می شوند.

 

معمولا هنگامی که قاچاقچیان بازداشت می شوند پاسپورت قربانی و برگه های رسمی آنها مصادره و به قربانیان گفته می شود آنها به صورت غیرقانونی در کشور مقصد هستند، که موجب می شود وابستگی آنها به قاچاقچیان بیشتر شود. قربانیان غالبا در اسارت نگهداری و در دام بدهی اسیر می شوند و به این سبب، درحالی که تحت اسارت هستند، موظف به پرداخت هزینه ها و جرائم مازاد می شوند و این موجب می شود که آنها کار دیگری بیابند تا بدهی های خود را پرداخت کنند.


ادامه دارد...


كليه حقوق اين اثر متعلق بهhttp://www.Misagh.netميباشد.
هرگونه تقليد و نقل مطالب بدون ذكر منبع ممنوع می باشد.